Lidt historie om den hedengangne Sputnik-klub Sidst opdateret d. 30 januar 2007

 

  Engang tilbage i 1974 havde vi en Walkie-talkie klub på Frederiksberg der hed Sputnik klubben.

Det var en hyggelig tid hvor vi mødte mange hyggelige mennesker, dumpede ind hos hinanden til en kop kaffe, deltog i en masse arrangementer, weekendture hvor den fælles interesse var Walkie-talkie.

Vi deltog i Rævejagter, arrangerede rævejagter og mange andre sammenkomster. Klubbens første lokaler lå på Grundtvigsvej, hvor vi havde fundet nogle fortrinlige kælderlokaler, senere flyttede klubben til en af kommunens ejendomme beliggende i Smalle gade. Huset på Grundtvigsvej står der sgu endnu, hvor imod huset i Smalle gade er revet ned.

Primus motor for stiftelse af klubben hed Benny Thomsen (han er desværre ikke mere),
Benny (Sputnik 03) og hans kone Lotte og jeg har holdt venskabet ved lige helt frem til både Benny og Lotte rejste derhen hvorfra ingen vender tilbage, så disse sider er på en eller anden måde også en tak til ham for mange års venskab.

En anden som jeg også har holdt kontakten med er Bent "Sigfred" (Sputnik 05) og i øvrigt stadig gør det, ja hvis ikke Sigfred havde gemt et par numre at klubbens skrifter, ja så var disse sider aldrig blevet til noget - så tak til Sigfred for det.

 

 
 

Den 4. oktober 1957 fik verden en ny stjerne på himlen. Den dag satte Sovjetunionen verdens første menneskeskabte himmellegeme Sputnik i omløb.

Da det var ganske særlig præstation, og at himmelrummet samtidig facinerede mange af os, ja så var det jo nærliggende at døbe klubben efter denne.

 

Lander du her på siden og har en historie om Sputnikklubben så skal du være velkommen til at skrive den til mig


Jeg skal ikke undlade og fortælle at det første nummer at bladet tydeligt bærer præg af et godt samarbejde med Brøndby privatradio klub og deres blad Impuls.

 

 

 

Se det første nummer af Sputnikklubbens klubblad her

 
     
 

Optakt til klubbens første fødselsdagsforberedelser her

 
     
 

Sputnik Nyt fra november 1974 her